Over mij

Nico KloekHallo, ik ben Nico Kloek. Wandelen is iets wat ik al meer dan 20 jaar met grote regelmaat doe. Genieten van de natuur. De afgelopen 10 jaar is daar met de komst van de digitale camera fotograferen bijgekomen. Daarbij wandel en fotografeer ik zowel in Nederland, in Europa als over de hele wereld. Dit leverde me een gigantische hoeveelheid fotomateriaal op waarmee ik meer wilde doen dan alleen maar zo nu en dan bekijken via de computer of een fotoalbum maken van een reis. Internet bracht de oplossing. In eerste instantie met een WEBLOG waar ik via fotoverhalen presentaties kon maken en sinds eind 2011 ook met een eigen website. Door fotoverhalen te schrijven op deze site en met lezingen probeer ik andere mensen enthousiast te maken voor al die gouden momenten die je in de natuur kunt beleven. Mijn fotografie heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat ik ook regelmatig op stap ben om foto-opdrachten te doen voor de natuurorganisatie Landschap Overijssel. Wilt u meer weten of hebt u interesse om een lezing te organiseren, stuur dan een E-mail naar info@wandelfotosite.nl

14 Responses to Over mij

 1. Ankie vd Meer says:

  Hey Nico,

  Wat een prachtige foto’s… hier ga ik op een later tijdstip echt eens even voor zitten ! Ikzelf fotograveer ook trouwens. de foto,s op mijn website zijn ook van mezelf, maar een anders oort dat wel.
  Tot horens , groet Ankie

 2. rolf vos says:

  Beste Nico,

  Erg mooie foto’s van alle windstreken van de wereld. Vooral de fotoserie over het pieterpad vind ik erg mooi. Zo zie je maar weer hoeveel moois ook nederland in zich heeft.

  Groet Rolf Vos

 3. Via het Dinkelpad dat ik deze week liep, kwam ik achter jouw wandelbestaan. Formidabel! Ga zo door bij de gratie van een sterk gestel.

 4. Jan Ligtenberg says:

  wilt u mij benaderen in verband met het gebruik van één van uw foto’s t.b.v. een actie voor de Waddenvereniging?

  Alvast vriendelijk dank.

  M.vr.gr.
  Jan Ligtenberg

 5. Jan Heusinkveld says:

  Hallo Nico,

  Erg onder de indruk van Peru en de tocht die je gedaan hebt.
  Wij zouden graag meer informatie willen hebben over de praktische zaken van deze tocht.
  Bijvoorbeeld hoe je de tocht hebt geregeld of met welke organisatie je dat hebt gedaan.

  Wil je contact met ons opnemen?
  Hartelijk dank alvast.
  Jan en Joline

 6. marjanne says:

  Prachtige foto’s (heb nog niet alles bekeken) en mooie website…..

 7. Monique says:

  Beste Nico,
  Erg professionele site!
  Dank dat je ons zo laat genieten van je reizen!
  en ja… Jordanië… was en is bijzonder!
  Groet!

 8. Renske Beetstra says:

  Prachtige foto’s van Peru! Ik hoop vrijwel dezelfde tocht in september met SNP te maken, ik kijk er nu al ontzettend naar uit. Ik ben vooral erg benieuwd naar de minder bekende ruïnes, al moet Machu Picchu aan het eind ook een hoogtepunt worden.
  Bedankt voor het delen van je foto’s en beschrijving.

 9. Elske Kramer says:

  Dag Nico,
  Deze zomer troffen we elkaar in Alpina, Tschiertschen, waar ik twee leuke lezingen van je heb gehoord en gezien én die ene dag met die heel grote groep onder jouw leiding de Parpaner Schwarzhorn heb beklommen. Je hebt gezegd dat we bij jou via je website foto’s van die beklimming konden bestellen. Maar ik kan ze helaas niet vinden. Ik heb het direct na die vakantie ook al geprobeerd, maar toen waren ze er nog niet natuurlijk. Of zoek ik verkeerd? Ik vind in ieder geval slechts Alpina Tschiertschen van vorig jaar. Graag een reactie, groetjes, Elske.

 10. Marcelle van Veen says:

  Hallo Nico, Op zoek naar interessante foto’s van Corsica kwam ik de serie van jou tegen.
  binnenkort hoop ik naar Corsica te gaan, heb wat inspiratie opgedaan met jouw werk.
  Moeilijk toch om geen’ ansichtkaart’ foto’s te maken van zo een mooi gebied.
  Thema bruggen is aardig daarnaast!
  Welke camera/lenzen gebruik jij?
  Ik gebruik nu de Panasonic GX 7, Lumix, systeemcamera. Lastig nog, maar veel foto’s maken helpt wel.
  Hartelijke groet, Marcelle van Veen
  Eindhoven

 11. Greetje says:

  Weer een prachtige toevoeging Nico; Ameland! Mooi zoals je een beeld schept met zoveel sfeer van een eiland waar wij al 30 jaar komen.

 12. johan reijmerink says:

  Dag Nico,

  Prachtige foto’s van Siena. Zou ik een van je foto’s mogen gebruiken voor een artikel in een studieboek? De foto met de schaduw van de toren over het plein van Siena.

 13. Thea Kloek says:

  Ha neef,

  Wat een verrassing om via de site van hotel Droste kwam jouw naam tegen te komen. We zijn van plan om deze week (in ieder geval) een deel van het Twentepad te lopen met het fototoestel in de aanslag. Oude geboortegrond proeven.
  Prachtige foto’s maak je. Mijn complimenten.
  Goede groet, Thea Kloek